>FAQ

Frequently Asked Questions

 

Wat is de totale applicatieduur van een vloersysteem?

Dit is per systeem verschillend. Tevens is het afhankelijk van het aantal vierkante meters vloeroppervlak. Er zijn vloertypes die zijn met 2 dagen aangebracht maar een bepaald vloersysteem kan ook 5 dagen of langer duren. Geheel afhankelijk van de voorbewerkingen, diktes, vierkante meters en afwerkingen.

Hoe snel kan een nieuwe bedrijfsvloer weer worden belast?

Dit is geheel afhankelijk van het type vloerafwerking waarvoor gekozen is. Maar bij een cementgebonden industriële gietvloer is het zo dat na de laatste laag de vloer mechanisch belast mag worden na 48 uur. Bij een kunststof vloersysteem mag dit na 3 x 24 uur.

Is het noodzakelijk om de bestaande vloeren te stralen, schuren of frezen?

Ja, om een goede hechting te kunnen garanderen is het zo goed als altijd noodzakelijk dat er een juiste voorbehandeling plaats vindt, doormiddel van stofvrij stralen,  schuren of door de vloeren te frezen. Ook zullen altijd de zwakke plekken in de bestaande vloer extra aandacht krijgen.

Geeft het stralen, schuren of frezen veel rotzooi?

Nee, alles gebeurt stofarm en wordt gelijktijdig doormiddel van grote industriële stofzuigmachines afgevoerd. Het enige overlast dat er zal zijn, is geluidsoverlast, die ontstaat door de afzuiging en het opruwen van de ondervloeren.

Zijn alle kleuren leverbaar?

Voor de cementgebonden gietvloeren zijn een aantal kleurtypes aanwezig, dit zijn geen RAL kleuren, en doordat cement een natuurproduct is, is een egale kleur nooit te garanderen en kunnen er altijd wijzigingen optreden ten opzichte van de monsters. Bij kunststofvloeren geldt dat alle Ral kleuren leverbaar zijn. Echter geldt voor speciale kleuren een langere levertijd.

Wenst U meer informatie, documentatie of een vrijblijvend vloeradvies?

Neem dan gerust contact met ons op via 035-5257901 of info@indurfloor.nl.

  • Ruim 2.500 m² bedrijfsvloer op een dag
  • Zeer hoge vlakheden haalbaar
  • Na 48 uur volledig belastbaar
  • Spanningsvrij en zeer slijtvast
Indurfloor B.V. Bedrijfspresentatie